0490

Unul dintre aspectele cele mai importante ale relației cu pacienții noștri este discuția neîncetată despre importanța profilaxiei. Mai simplu spus: e mai bine să previi decât să tratezi. De aceea suntem aici pentru procedurile periodice de detartraj cu ultrasunete, Airflow, periaj profesional, sigilări, aplicare de  revelatori de placa bacteriană și, în general instructaj pentru o igiena orală adaptată  la nevoile fiecărui pacient. O practicăm la nivel susținut cu toți pacienții noștri, pentru că este acea disciplină a medicinei dentare care nu numai că se ocupă cu prevenirea îmbolnăvirii dinților și a parodonțiului, dar și împiedică apariția complicațiilor în cazul leziunilor deja instalate.

Trebuie ca pacienții să înțeleagă că doar în cabinetul de medicină dentară există posibilitatea de a examina și evalua gravitatea îmbolnăvirii aparatului dentomaxilar și, împreună cu medicul dentist, se realizează diagnosticarea , tratamentul sau prevenirea evoluției afecțiunilor dentogingivale.

Vrem ca fiecare pacient Dental Implant să știe că vizita la cabinetul dentar la maximum 6 luni (sau la 3 luni, în cazul pacienților încadrați într-o altă grupă de risc paradontal) și efectuarea unui control periodic riguros reprezintă cea mai simplă și eficientă  metodă de prevenire a afecțiunilor dentogingivale. Rigurozitatea acestui program îl poate scuti pe viitor de necesitatea unor tratamente mai complicate (și, implicit, mai costisitoare).

Lucrăm cot la cot cu pacienții noștri pentru construirea și înțelegerea importanței lucrului în echipă, în toate cabinetele Dental Implant. Echipa pacient-medic-asistentă este crucială pentru menținerea în timp a rezultatelor obținute ca urmare a tratamentelor medicale – orice tratamente, de la cele mai complexe, până la cele mai simple. Practic, considerăm foarte importantă înțelegerea ideii că  este esențial lucrul permanent, alături de medic și asistentă, astfel încât rezultatele obținute împreună prin multă muncă să poată fi menținute în timp. Toți membri acestei echipe trebuie să urmărească același scop și să lucreze împreună pentru atingerea lui. În concluzie, la noi, finalul unui tratament nu e echivalent cu acel moment din care pacientul nu va mai trece niciodată pe la cabinet, ci e doar începutul unei noi etape, în care ne vom revedea la cel mult 6 luni (sau la 3-4 luni, în cazul pacienților încadrați într-o grupă de risc parodontal).

1014